Víkend v Nelahozevsi

11.09.2013 15:21

V celé řadě sobotních akcí si nakonec naše družstva nevybrala a na závody v Nelahozevsi vyrazil pouze jeden náš člen jako pomoc mužům ze Střem. 

Nutno říci, že ač organizátoři zde závody nepořádali 40 let, akce se vydařila. Jedinou vadou na kráse bylo používání jednotných proudnic u všech družstev, což často činilo problémy. V dnešní době má každá hadice svou vlastní specifickou spojku, která nemusí pasovat do většiny proudnic, třeba jen do té jedné jediné. A to se právě stávalo zde. Proto v prvním pokusu Střem se pravému proudu nepodařilo ihned spojit, ale díky pohotovosti ostatních, zvláště rozdělovače, se nic závažného nestalo a pokus byl dokončen. Pokud by nenastala tato komplikace, pokus by měl vynikající čas.

Druhý pokus byl už představením dokonalosti a díky němu družstvo Střem, jako téměř vždy, vyhrálo.

Dnes nás může jen mrzet, že nevyrazilo družstvo žen. Z této kategorie se zúčastnil závodů pouze jeden tým a skončil s ne příliš přesvědčivým výsledkem přes 45 vteřin. Důvodem není nic jiného, než právě další akce, a tak většina soupeřů byla na závodech v Dřísech.

Kromě hlavní akce, požárního útoku, v Nelahozevsi čekalo na družstva ještě překvapení v podobě netradiční soutěže. Jednalo se o soutěž na čas, kdy 4 členové ovládali malé hasičské autíčko srze slalom a stříkali ruční stříkačkou na lahve. O zábavu proto bylo rozhodně postaráno!