Přehled mistrovství světa ze Svitav

27.07.2014 17:56

 

Konečně se mistrovství světa v požárním sportu konalo i v České republice! Konalo se od 13. do 20. července ve Svitavách (Pardubický kraj) v kategoriích dorost (13 až 18 let) a junioři (18 až 23 let). První kategorie byla dělena dle věku, a obě kategorie byly dále rozděleny na muže a ženy (chlapce a dívky, chcete-li).

Pro fanoušky byly nezajímavější dny od středy do soboty, kdy bylo mistrovství oficiálně zahájeno a proběhly výstupy na cvičnou věž, 100 metrů překážek a štafety, požární útoky a slavnostní zakončení.

img_9084

Celkově se mezi týmy umístilo na prvním místě Rusko a Bělorusko, na třetím Ukrajina, Česká republika na místě čtvrtém z celkového počtu 10 zemí.

V rámci soutěží byly pokořeny některé rekordy. Česká republika v kategorii junioři si pokořila světové rekordy v disciplíně požární štafeta časem 54,72, a požární útok s časem 26,65. V kategorii dorostenci v disciplíně požární štafeta vylepšili čas z 57,72 na 56,44. Skutečně úplně nejlépe se dařil družstvům Česka v požárním útoku; junioři byli první, juniorky druhé a dorostenky první. Dorostenci skončili bohužel až na 9. místě.

Celkově Česko získalo 8 zlatých, 8 stříbrných a 8 bronzových medailí!

Videozáznamy jednotlivých dní a disciplín:

www.firesport-svitavy2014.com/index.php/cz/#live

Úžasnou tečkou za mistrovstvím byl fakt, že se v jeho průběhu vybralo více než 100 tisíc pro léčbu zraněného hasiče Tomáše Jílka z Širokého Dolu, který skončil po oslavách loňského vítězství Mistrovství České republiky se zraněnou míchou. Společně tedy doufejme, že výtěžek přispěje velkou měrou k zafinancování jeho nutné léčby.

www.pomocprotomase.cz

A pokud byste se chtěli podívat na mistrovství světa v požárním sportu dospělých, nezapomeňte si poznamenat do kalendáře 4. až 9. záři a najděte si letenky do Almaty v Kazachstánu. :)

MS 2014 Svitavy - logo

 

 

 

 

 

 

 

Další fotogalerie (a mnoho dalších lze nalézt právě na stránkách rajce.net): 

vlastina.rajce.idnes.cz/MISTROVSTVI_SVETA_V_POZARNIM_SPORTU_DOROSTU_A_JUNIORU_-_SVITAVY_2014/

dasailisa.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_sveta_dorostu_a_junioru_v_pozarnim_sportu_Svitavy_2014/

sdhslatiny.rajce.idnes.cz/MISTROVSTVI_SVETA_v_pozarnim_sportu_dorostu_a_junioru%2C_Svitavy_13._-_20._7._2014/

sdhcista.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_sveta_junioru_a_dorostencu_v_pozarnim_sportu_ve_Svitavach_13.-20.7.2014/