Nová sezona poháru starosty OSH Mělník

20.04.2014 21:20

Konečně nám startuje nová sezona místního poháru pro rok 2014. Závody máme opět rozdělené na část jarní a část podzimní. Začínáme opět u nás v Želízech v sobotu 26. 4., další víkend v sobotu i neděli pokračuje Cítov a Chloumek, poté okresní kolo v Neratovicích, Střemy, Záryby, Křenek, Nelahozeves, Liblice a Byšice. Na podzim začínáme v Chlumíně, pokračujeme v Konětopech, Dolních Beřkovicích, Tuhani, Dřísech a končíme v Libiši. 

Letos nás čekají novinky. Zaprvé ženy jsou konečně zase také bodovány, bohužel nadšení zase opadne při zjištění, že na konci první místo získává "pouze" putovní pohár, finanční odměna je určena pouze mužské části soutěže.

V bodování nastala ještě jedna změna v souvislosti v okresním kolem, které nově nebude bodováno dvojnásobnou hodnotou bodů, ale stejně jako jakýkoliv jiný závod. Družstvo se ovšem stále okresního kola musí zúčastnit, aby mohlo být bodováno v rámci poháru. 

Z pravidel se mnoho nezměnilo. Stále nás bude doprovázet přetlakový ventil, startuje se s nenastartovanou mašinou, celkově se většina předpisů řídí dle směrnic hasičských soutěží. Co se týče členů, mohou se v rámci jedné soutěže vypůjčit dva členové pro jiné družstvo, musí však zůstat ve svém domácím dresu, a o okresní kolo tuto možnost využít nelze.

Snad lze už jen dodat, že se budeme co nejvíce potkávat na jednotlivých závodech!