Předonínská letní příprava na sezonu

26.08.2014 15:43

Po delší letní pauze jsme se rozhodli mezi tréninkem si zkusit zase i ostrý start na závodech. Zvolili jsme blízké závody v Předoníně v rámci Podřipské ligy v sobotu 16. srpna. Kromě vyzkoušení techniky jsme mohli poprvé zkusit i naše nové dresy.

Podřipská liga je v pravidlech trochu přísnější než Mělnický pohár, zato technicky je na mnohem lepší úrovni. Na dráze jsou nachystány značky, standardem je digitální časomíra a konkrétně Předonín má výbornou startovací plochu a základnu se zámkovou dlažbou.

Kromě atmosféry a výborného grilovaného masa se nám nakonec povedl i samotný závod. V hlavní kategorii na 3B jsme skončili o necelé tři vteřiny druzí za družstvem PS Předonín s krásným časem 21,82. Tímto jedním výkonem jsme se v celkové soutěži Podřipské ligy dostali dokonce na 12. místo! Poněkud méně se nám dařilo v závodě na 2B, kde jsme přes potíže s mašinou a pár zamotaných hadic skončili až na 8. místě, ale s téměř stejným časem 21,11.

Fotografie zatím aspoň některých našich členů a kolegů ze Střem, kterým se ale moc nedařilo.

V závodě byl překonán i jeden rekord této dráhy, a to družstvem žen, SDH Nové Dvory Kikinky s časem 19,77. Naopak byly vidění i horší chvilky, například když člen SDH Hrobce zahodil helmu a vysloužil jindy tak skvělému týmu neplatný pokus.

Kromě našeho videa pod článkem se můžete podívat i na další nejen z Předonína, ale z celé Podřipské ligy zde!

Nyní se už jen chystáme na začátek vlastních závodů, a to 30. 8. v Chlumíně, takže nezapomeňte dorazit!