Jak je to s mistrovstvím světa?

07.11.2013 00:00

Mistrovství České republiky známe, mistrovství Evropy, Olympiádu, také i mnoho dalších šampionátů. Co ale mistrovství světa?

Informace jsou velmi kusé a prakticky nedohledatelné pro neznalého azbuky. Mezinárodní sportovní federace hasičů a záchranářů totiž působí z území Ruské federace. V současné době by mělo probíhat mistrovství světa hasičského sportu, ale data se značně rozcházejí! Dle oficiálních stránek svazu se konalo od 1. do 6.listopadu (případ i korejských stránek), dle jiných od 6. do 10. listopadu(případ české reprezentace) a dokonce i od 10. do 16.listopadu. Český televizní program nám v takové situaci moc nepomůže, jelikož žádné přenosy z mistrovství nenabízí. Jedinou jistotou tedy je, že se koná ve městě Jinju v Jižní Korei. Účastní se ho jedenáct týmů, včetně České republiky. Kromě toho jde o Rusy, Korejce, dále Bulhary, Poláky, Kazachy, Mongolce, Turky, Estonce, Bělorusy a Ukrajince. 

 

Z kazašské stránky se dozvíme pouze, že mistrovství již proběhlo a že se Kazaši umístili na 5. místě. Pokud ale budeme věřit stránkám české reprezentace, mistrovství začalo včera, dne 6.listopadu a výsledky tím pádem zatím netušíme. A protože jsme přece jenom vlastenci, budeme důvěřovat čechům a budeme doufat, že mistrovství začalo teprve včera a proto snad získáme i nějaké aktuální informace.

 

Co ale víme s jistotou je, že příští mistrovství se bude konat právě v Kazachstánu. I Česká republika ale přispěje svým pořadatelským umem- bude pořádat aspoň mistrovství světa juniorů a to ve Svitavách.