Iron Fireman 2014, 6.9. na Pankráci

04.08.2014 09:31

Už za měsíc nás čeká tradiční akce Iron Fireman, neboli „železný hasič“ na Pankráci v Praze. Akce konaná v sudé roky (z důvodu pořádání hasičských olympijských her v liché roky) připadla letos na sobotu 6. září a jde už o její 11. ročník.

V prvé řadě je nutné upozornit, že se jedná o opravdu náročnou soutěž podobnou jiným závodům TFA, ovšem trochu opepřenou výstupem do 26. patra s dýchacím přístrojem. A vůbec, celá soutěž probíhá v plné výstroji, takže žádná sranda! Po rozmotání a smotání hadic, koulení pneumatiky, přenášení kanystrů, figuríny a dvojímu přeskakování bariéry si závodníci nasadí dýchací masku a vyrazí vzhůru.

Takže pro aspoň malou představu si zkuste dvakrát vyběhnout do 10. patra paneláku a jednou do šestého. A když vám to půjde a budete mít odvahu, stále se můžete přihlásit na stránkách www.ironfireman.cz. Loňský vítěz Lukáš Novák zvládnul trať za 7 minut 28 vteřin a 13 setin (druhý polský závodník měl čas 7,28,89, čili i tady jde o setiny vteřin!). Každopádně se Vám musí povést dokončit trat do 20 minut, nebo dokud vám nedojde vzduch při cestě vzhůru. Troufnete si?

Video z loňských závodů:

www.youtube.com/watch?v=qCDZ5WPws0s