Extraliga naživo!

24.08.2014 11:06

Tento víkend je plně ve znamení extraligy v požárním útoku! Sobota 23. 8. byla věnována závodům v Radimovicích, dnes v neděli se konají v Benešově u Semil. Jde o jedny z mála závodů extraligy, které jsou vzdálenostně dosažitelné i pro nás, Středočechy.

Včerejší 12. kolo v Radimovicích bylo ve znamení velké konkurence, soutěžilo 41 týmů mužů a 15 družstev žen. Mezi muži zvítězilo družstvo Lhotky Sport (družstvo jezdí Žďárskou ligu, na jejich pokusy se můžete podívat zde: www.youtube.com/results?search_query=lhotky+sport) s časem 16,70. Na extraligu nejde o žádný výrazný čas, běžně by stačilo na třetí až čtvrté místo. Na druhém místě se umístily Lavičky, velmi výrazné a úspěšné družstvo extraligy (zde například sestřih za rok 2013: www.youtube.com/watch?v=2CPXPs0meXg), s časem 16,96, a na třetím místě Trnava s časem 17,01.

Kdo na závody vyrazil jako soutěžící, neprohloupil. Celých deset družstev mělo neplatný pokus, a na poměrně slušné 30. místo stačil čas 26,34, kolem 20. místa stačil čas okolo 18 vteřin.

Radimovice jsou navíc zvláštní tím, že z hřiště, kde se závody konají, koukáte přímo na zámecký park a zámek Sychrov, který je hned přes cestu. Však se podívejte na celý záznam, a určitě si ho všimnete!

https://www.youtube.com/watch?v=S-WPv2TiiBI

Dnes nám už odstartoval závod v Benešově u Semil. 

Online přenos můžete zde, nebo pod článkem!

 

Z průběžných výsledků, kdy odběhlo 24 družstev mužů, se nejvýrazněji projevily Jinolice Renmotor s časem 16,51, a v těsném závěsu Bezděkov pod Třemšínem s časem 16,61 (pravý proud měl čas dokonce 16,03! Velká škoda…). Včerejší vítězný čas by tak už teď stačil pouze na třetí místo. Ale určitě nám s pořadím ještě zahýbou další družstva, tak se dívejte!