Dvakrát Byšice

30.06.2013 00:00

Za minulé dva víkendy jsme navštivili dvakrát obec Byšice, kde se zakončila jarní část soutěží o Pohár starosty OSH Mělník. Našemu družstvu žen se již delší dobu nedařilo, ale přesto skončilo v obou případech na uspokojujícím 5.místě. Možná sehrálo svou roli i počasí, kdy nás provází poměrně velké horko nepříliš výhodné pro podávání sportovních výkonů. 

Kromě požárních útoků dospělých probíhaly i požární útoky dětí a mládeže již od přípravky, tedy dětí předškolního věku. Ač s pomocí maminek musíme říci, že to těmto nejmenším hasičům velmi šlo. 

Vedle požárních útoků družstva mužů při druhých závodech soutěžila i při tzv.úklidu, místní speciální disciplíně, při které všichni odtahují hadicové vedení za určené značky. 

Z prvních závodů Liblic (ale probíhajících na trávníku v Byšicích) si družstvo žen ze Želíz, jak již bylo řečeno, odvezlo diplom za páté místo. 

V druhých závodech Byšic o pohár Vitany a.s. zvítězilo mezi muži již tradičně družstvo z Horního Tanvaldu, které se každoročně přijede obhájit putovní pohár. Mezi ženami zvítězilo družstvo Dolních Beřkovic a do první trojky se vešlo i družstvo Brázdimi. Družstvo žen ze Želíz se opět umístilo na pátém místě.