Chloumecká tragédie

07.05.2013 00:00

Závody tento víkend se opravdu nepovedly. Již od rána vládla mezi členy napjatá atmosféra, ale na Chloumek dorazilo nakonec jak družstvo mužů, tak družstvo žen. 

Chloumecká travnatá plocha mezi stromy je uzpůsobena pouze pro 2B, proto byla družstva při pokusech namíchána, ale muži si i tak vylosovali nižší číslo. Svým výkonem si vysloužili po prvním pokusu druhé místo. A to i přes katastrofální podmínky na trati, která byla notně podmáčená. I díky nešikovnému umístění plata pod nakloněnou dráhou a nejbahnitější dráze samotné si vysloužil Chloumek nezapomenutelné zapsání jako nejhorší trať vůbec. Družstva ze startu nevybíhala, ale opatrně vycházela a proudy i rozdělovač se snažili vše dotáhnout po zbývajících drnech trávy, v jiném případě se jen bezmocně snažili zabírat ve vrstvách mazlavého bahna. Kupodivu takto nevypadala letos ani želízská trať, která je podobnými podmínkami nechvalně známá.

Ale to už se na strart připravily i ženy, kterým nakonec první pokus příliš nevyšel z důvodu předčasného puštění vody do hadic a závodnice tak nestačily doběhnout (dobrodit se) k cíli. Pořád ale nebyly nejhorší a zatím se držely čtvrtého místa.

Bohužel toto pořadí zůstalo i konečné kvůli nepředvídatelné nehodě na silnici, kdy byl sražen malý chlapec (syn jednoho ze závodníků) kolemjedoucím autem. Po této tragédii bylo veliteli družstev odhlasováno ukončení pokusů a celých závodů. Proto se letos už nedozvíme, jaké by byly naše druhé pokusy a musíme si na výsledek počkat na příští rok.