2.místo v Chlumíně

01.09.2014 21:32

V sobotu 30. 8. jsme konečně vyrazili na první podzimní závody v rámci mělnického poháru do Chlumína! Ač to zpočátku s počasím nevypadalo slavně a dorazilo jen 12 týmů, nakonec to byl krásný teplý den. A kromě počasí se nám vydařil i závod!

V prvním rozeběhu jsme byli průběžně na prvním místě společně s družstvem ze Střem s časem 19,62. Jde o velmi unikátní stav, ale je aspoň vidět, že obě dvě družstva jsou na tom výkonostně výborně (možná se projevilo také půjčení dvou členů ze Střem, kterým tímto za jejich pomoc děkujeme). To se potvrdilo i v tom, že žádné další družstvo se nedostalo s časem pod 20 vteřin!

V druhém kole jsme se bohužel už nezlepšili, na rozdíl od Střem, které nás jejich časem 18,76 odsunuli na druhé místo. Na třetím skončila s odstupem Tuhaň s časem přes 23 vteřin. Střemy nám tak zase o kousek utekli v bodování poháru, my se posunuli vpřed aspoň o 4 body.

Závod byl příjemný a klidný, karamboly se nevyhnuly pouze družstvu s Nelahozevsi. Slečně se rozpojily spoje na rozdělovači a košaři spadla helma. Jinak všechna družstva odběhala v pořádku. Pořadatelé se postarali o hladký průběh a super občerstvení (no řekněte, výborná velká klobása za 35 korun!).

Zajímavostí byla možnost natáčet útoky z patra domu a získali jsme tak nový pohled na závody. Jak to vypadalo, se můžete podívat pod článkem, nebo zde!

Kromě požárního útoku se konal „Hasičský lazar“, soutěž tříčlenných družstev, při které je jeden člen nesen na nosítkách kolem překážek a v časovém limitu musí vypít utajený nápoj (pivo nebo mléko- nutno podotknout, že čtyři družstva si vybrala mléko a pouze jedni „šťastlivci“ narazili na pivo). Této soutěže se zúčastnilo 5 družstev, první získalo soudek Gambrinusu, další dvě družstva salám. Výhry byly celkově super. Za hlavní soutěž družstva na předních příčkách získávali diplom, pohár a lahev sektu.

Je vidět, že ač jsme nejeli v kompletním složení, soutěž se nám líbila, vydařila a jenom nás navnadila na další závody. Takže se těšíme příští víkend v Konětopech!

Na kompletní fotogalerii ze závodů se můžete podívat zde. Zapojit se můžete do diskuze pod článkem.

Želízy v Chlumíně

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>