Mělnické oslavy 24.5.

01.06.2014 11:10

V sobotu 24. 5. byly na mělnickém náměstí Míru zahájeny oslavy 150 let dobrovolného hasičstva. Na začátek se každý pokochal historickou a současnou technikou, která posléze vyrazila na spanilou jízdu do Velvar, kde probíhaly hlavní oslavy. Poté program zpestřila družstva mladých hasičů svými připravenými vystoupeními a ukázkami z jejich činnosti. Mezi nimi byli i naši mladí hasiči ze Želíz.

Poté přišel už na řadu náš hlavní hřeb dne- požární útok. Mnoho z nás se těšilo na pády a klouzání po dlažebních kostkách, ale nakonec to nebyl nejhorší povrch. Za celé pokusy se stala jediná nepříjemnost družstvu profesionálních hasičů ze Středočeského kraje, kterým se rozpojila béčka, a až na pár dalších neplatných pokusů vše proběhlo v pořádku.

V klání mezi 21 družstvy jsme skončili a úžasném třetím místě! Zvítězilo družstvo ze Střem a získalo čerpadlo, druhé družstvo získalo elektrocentrálu a my jsme získali motorovou pilu a další ceny. Vše věnovala společnost ČEZ jako dar za pomoc při povodních v červnu 2013.

Kromě skvělého, perfektně zorganizovaného závodu na dlažebních kostkách šlo o parádní den s velkým zájmem fanoušků, a snad jsme tedy zase ukázali, o jak skvělý sport se jedná!

 

 

Fotogalerie 5+2:

stredocesky-kraj.5plus2.cz/foto.aspx?r=ppd-melnik&c=A140526_165749_ppd-melnik_p2vot

Tisková zpráva a sestřih na stránkách společnosti ČEZ:

www.cez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/4697.html